A simple and delicious plus economy, but please please don't keep it as a daily food ya. It's because if I'm not mistaken a maggi mee's will takes few days to fully digest in our stomach. Okay don't take a lot mummmbling !
Bahan bahan :
Mee Maggi Curry
Telur *Gred A*
Bawang merah/Daun Kucai *Dicincang dan sedikit sahaja*
Cili Merah *Dihiris Kecil kecil*
How to prepare :
1. Rendam maggi dengan air panas sehingga lembut, then toskan
2. Pukul telur dengan bawang merah dan perencah maggi
3. Masukkan cili, daun bawang/kucai, dan maggi
4. Panaskan minyak dalam pan/ kuali
5. Masukkan adunan dan ratakan supaya ia nampak cantik dan semua bahagian masak serentak.
6. Dah nampak garing on one side, bolehla terbalikkan to another side.
7. Angkat, potong , and ready toserve dgn chilli sauce, makan panas panas
A good tips
Boleh gunakan pan yg betul betul ngam muat dgn murtabak maggi tu, that's why nampak bulat and elok.Gunakan api yang kecil sehingga masak. Selain itu untuk murtabak yang garing tetapi tak hangus, terbalikkan 2 kali untuk setiap side. Misalnya, sebelum satu side garing, terus terbalikkan ke sebelah, then bila yg sebelah dah masak (tapi belum garing), terbalikkan kembali yg sbelah awal tadi dan masak hingga garing. begitulah dengan yang sebelah lagi.. buat macam tu jugak. Selamat mencuba!