Sunday, January 3, 2016

Timbul Tenggelam

Last entry adalah pada bulan Jun. OMG! lama betul bersawang. Dulu konon azam 2015 nak kena rajin update blog, kengkonon lagi nak share perkara yang berilmiah. Welllllllll?? Azam terkubur hingga masuk ke awal 2016 pula. Fuuu lama nya simpan azam. 

Dapat pahala niat berazam saja lah. Sebab since terlalu busy on last year. Busy dengan bisnes online stroller kecilan. Busy dengan si kecil yang makin membesar, busy dengan rumah tangga dan busy dengan tugas harian sendiri sebagai WAHM. (Working at home mommy) even its not easy to deal with it. Kau kena pesan pada anak baik baik supaya selalu well behave just to make sure everything running smooth. Yup that is part of my job. 

Aduhai. 

Apepun banyak perkara best sepanjang 2015. Perkara masam masam tu ade ler juge tapi tolak tepi aje lah jangan fikir banyak due we don't have sufficient time just to think about perkara yang tak sepatut nya. Life too short so jangan bazir masa buat amal ibadah, amal jariah dan permudahkan urusan orang lain. Insyallah Allah permudah urusan kita, 

Terima kasih tak terhingga kepada suami yang sangat memahami kelopekkan si isteri. Mak dan abah yang tak putus beri semangat begitu juga ibu dan ayah mertua, Syukur juga, ada seorang anak yang setia teman ibu klu kena jumpa customer dan sangat sangat pandai bawa diri. Yang paling utama sekali untuk semua ini " Terima Kasih Allah" 

2016, 

Tak lama lagi nak start dengan bussiness roti pula. Doakan yang terbaik. But bussiness stroller still berjalan juga as usual. No worries as long as there is demand, I will do on my best, 

Ekonomi semakin menekan kalau nak cakap sampai lusa pun tak habis. Marilah lapangkkan dada tenangkan hati, positif kan minda fikir yang baik baik aje. Insyallah end up yang baik juga akan datang kembali.