Sunday, November 20, 2011

Selamat tinggal Luigi & Chibi

Buat pertama kali nya aku kena ucapkan takziah pada diri sendiri. Come on Nurul, Come on hidup kena diteruskan. Aku akui kematian yang tersayang berpunca dari kecuaian aku sendiri. Walaupun kecuaian aku sendiri hakikat nya luluh jantung aku, sesak nafas. Last week dalam 13 November aku ikut Encik Mon balik Jengka melawat ayahanda beliau dekat Hospital Temerloh. Kelalaian berlaku apabila aku tinggal kan Luigi dan Chibi dalam kereta sepanjang hari. Bodoh kan? 

End up Luigi dan Chibi mati kepanasan dalam kereta. Serius aku rindu 2 makhluk ni. Tersangat rindu. Antara keletah mereka akan sambut aku bila aku balik dari kerja. Bila aku nagis sorang sorang dalam bilik mata depa dok terkebil kebil tengok aku nagis. Mata aku terus berair bila tengok Chibi dan Luigi selamat meninggalkan aku untuk selamanya. Dari Temerloh sampai KL aku meraung tak henti, Kesian Encik Driver naik kusut beliau tengok aku mendayu berlagu teresak sepanjang perjalanan. Sedihkan?

Sampai KL Encik Kekasih straight kepada Pet Shop dia cari kan Luigi dan Chibi yang baru. Tapi aku tahu sama sekali tak sama. Sekarang mereka yang baru adalah Kiddo dan Luibi. Mereka sedikit gerun bila lihat aku. Tapi diakhir akhir ini wajah manja 2 binatang kesayangan ini seakan mengerti apa yang aku rasa. Mereka seakan faham bahawasanya mereka kena menemani aku dikala Encik Kekasih sangat sibuk dengan tanggungjawab dan type course beliau. Terima kasih sayang terima kasih 2 makhluk :)