Saturday, May 17, 2014

Peram

Assalamualaikum,

Hello. Eceh ! If I'm not mistaken this, would be my second entry in 2014. Alhamdulilah azam baru, semangat baru, dunia baru, journey baru dan orang baru! Sebelum tu fuhhhhhhhhh, feeling feeling hembus habuk sikit bajet berhabuk.

Alhamdulilah again, seribu satu kesyukuran, pengertian, rahmat yang tidak terhingga dari Allah. Bermula tangunggjawab baru, pada 08 March 2014 telah sah di ijabkabul kan dengan seorang yang berhati mulia. Ye! Sila meluat. Saya memang seorang yang sangat suka puji suami tinggi melangit.

"Bila awak jadi seorang perempuan kemudian datang seorang lelaki melamar dan ajak berkahwin" Sila jawab apa awak rasa? Rasa yang pertama, awak akan rasa bersyur dan percaya Allah itu selalu bersama awak. Dia hantar seseorang masuk kedalam hidup bersebab. " Perempuan baik untuk lelaki yang baik dan sebaliknya".

Wanita, bersyukur lah kalau ada seseorang mahu jadikan awak isteri. Itu bermakna, dia bersedia tanggung dosa awak, bersedia jadi kawan awak siang dan malam, kawan gaduh dan kawan baik, jaga awak bila awak sakit dan yang paling penting dia bersedia jawab soalan di Padang Masyar bila Allah tanya segala nya pasal awak. Suami bukan hanya suami, suami adalah orang yang Allah amanahkan untuk dia jaga awak, dan awak lengkapi hidup dia, susah dan senang serta jangan pernah mengeluh jika kurang lengkap benda yang awak mahukan. Percayalah Suami selalu cuba sebaik mungkin untuk beri yang terbaik untuk isteri dan keluarga.

Saya yakin dengan Allah, pilihan paling tepat yang saya buat dalam hidup adalah seorang suami yang saya ada sekarang.Kedua, keputusan betul tanpa ragu itu silap adalah berkahwin dengan dia tinggalkan masa silam. Kerana setiap hari adalah hari untuk suami :) Terima Kasih Suami Ku.